Titul MUDr. získala na Lekárskej Fakulte SZU v roku 2012. Špecializačný program v odbore ortopédia a úrazová chirurgia absolvovala v Nemecku, kde v roku 2020 v danom odbore získala atestáciu. V roku 2017 absolvovala doplnkové špecializačné štúdium v odbore Manuálna medicína a infiltračná terapia vo Viedni u Prof. Tilschera. V rokoch 2012-2020 pȏsobila na niekoľkých klinikách v nemeckom Bavorsku na oddeleniach ortopédie, úrazovej chirurgie a športovej ortopédie (Sporthopaedicum Straubing, Orthopädische Universitätsklinik in Waldkrankenhaus Erlangen, Kreiskrankenhaus Berchtesgaden, Klinik für Unfallchirurgie, Orthopädie und Sportmedizin KH Rotthalmünster).

V rokoch 2021-2024 pȏsobila v Rakúsku na klinikách konzervatívnej ortopédie a rehabilitácie Moorheilbad Harbach(2021) a Optimamed Rehabilitationsklinik Perchtolsdorf(2022-2024), ako aj na rehabilitačnej klinike SKA Orthopädisches Klinikum Zicksee (2021-2022) zameranej na rehabilitáciu pacientov po amputáciách dolných končatín.

Od roku 2023 je súčasťou tímu Hipcentra .V rámci jednodňovej chirurgie vykonáva najmä menšie ambulantné zákroky napr. (syndróm karpálneho tunela, skákavý prst, extirpácie gangliómov, M. de Quervain, korekcia kladivkových prstov…) a tiež artroskopické operácie kolenného kĺbu, zahŕňajúce ošetrenie chrupavky a poškodených meniskov. Venuje sa tiež konzervatívnej terapii pacientov s akútnymi a chronickými ochoreniami pohybového aparátu a infiltráciám malých a veľkých kĺbov .

V septembri 2024 získala po úspešnom absolvovaní externého štúdia titul MBA v odbore Zdravotnícky manažment.   

Absolvovala množstvo zahraničných kurzov a školení v zahraničí, najmä v Nemecku a Rakúsku.  Okrem toho je držiteľkou niekoľkých odborných certifikátov ( napr. V odbore Kinesiotaping, PRP terapia vlastnou krvnoiu plazmou, Karboxyterapia…)

MUDr. Veronika Zaťková je aktívna v neustálom vzdelávaní, absolvuje rôzne zahraničné školenia a kurzy a je otvorená najnovším inovatívnym postupom v liečbe ortopedických pacientov.